Google Website Translator Gadget

dinsdag 6 juni 2017

US Virgins - BVI's - US virginsHan en Joshua gaan op de 26e febr. weer terug naar NL. Wij klaren de volgende dag uit en gaan richting de US Virgin islands. We varen van en naar de verschillende anchorages die we zo goed kennen. We verblijven een tijdje in Charlotte Amalie en gaan rond 14 maart weer richting de BVI's. We hadden al eerder besloten Sotirius terug naar NL te verschepen via Sevenstar en Spliethof. Hopelijk kunnen we kunnen begin Mei aan boord van de Schippersgracht. Voor die tijd willen we nog wat noodzakelijk onderhoud verrichten in Nanny Cay. We kunnen het zo organiseren dat we slechts kort op de kant hoeven te staan. Tot die tijd gaan we nog een laatste keer naar Anegada.
We maken een heerlijke wandeling over het strand naar de Cow Wreck en maken nog veel mooie foto's. Onderweg naar Anegada vangen we een baracuda en een kleine jack die heerlijk smaakt. De baracuda geven we aan de mensen van Neptunes Treasure als aas voor in de lobsterpots.
Op de bootyard van Nanny Cay laten we de cutless bearing vervangen wat tevens de mogelijkheid geeft de motorsteunen te vervangen. Normaal onderhoud waardoor we er weer lang tegen kunnen. Wanneer we weer in het water liggen en onderweg gaan loopt de motor weer als een zonnetje, de shaft is uitgelijnd, de bearing vervangen, de prop weer geserviced, perfect. Inmiddels hebben we de crews van een aantal andere Nederlandse boten ontmoet die hun boten ook via Sevenstar verschepen naar Southampton. Het seizoen om terug te varen dient zich weer aan. Nog een paar weken en dan zit de carieb er op. We zijn er lang genoeg geweest. Het was prachtig, but no regrets.