Google Website Translator Gadget

maandag 20 april 2015

Antigua Classic Yacht regatta

Vrijdag 17 april is de eerste wedstrijddag voor de klassieke zeilschepen die zich voor deze races verzameld hebben op Antigua. Wij liggen al een paar dagen voor anker voor Galleon Beach bij de ingang naar English Harbour. We zijn al een paar keer aan de wal naar de afgemeerde klassiekers gaan kijken. Niet alleen hier in English Harbour maar vooral ook in Falmouth waar de organiserende vereniging de Antigua Yachtclub resideert. Er ligt zeer veel fraais afgemeerd. Vooral de Elena springt in het oog maar ook de Rainbow en nog vele anderen. Alle bemanningen zijn hard aan het werk om de schepen zo goed mogelijk te prepareren voor de aanstaande wedstrijden.
Deze vrijdag gaan wij weer richting Jolly Harbour en hopen onderweg nog een glimps op te vangen van de wedstrijd. We hebben geen idee hoe de rakken zijn uitgezet. Nadat we vanaf onze ankerplek alle deelnemende schepen hebben zien starten gaan we anker op. Als we een paar mijltjes verderop zijn zien we in de verte een van de tonnen liggen. Wij varen recht op een keerpunt af! We zetten de AIS aan en bijna alle deelnemers verschijnen op ons scherm. Bij de ton aangekomen hebben de eerste kleinere schepen de ton al gerond en zijn aan hun kruisrak begonnen. Wij kunnen ons net op tijd uit de voeten maken en op kleine afstand, aan de veilige kant van het keerpunt, het grote aanstormende deelnemersveld zien aankomen.
Prachtig punt waar we zo maar zonder planning terecht zijn gekomen. Het levert bijzonder veel kijkplezier om alle actie aan boord van zó dichtbij te kunnen bekijken. De commando's aan boord van de schepen vliegen ons om de oren maar die zijn gelukkig niet aan ons gericht. Ik heb de camera in de aanslag en Irene houdt Sotirius in toom zodat we een mooi fotoverslag van deze eerste dag kunnen maken. We genieten van het spektakel dat zich voor onze neus afspeelt. Hoe geweldig moet het niet zijn voor alle deelnemende bemanningen om er zo midden in te zitten. Vast wel iets voor een bucketlist, als bemanning meevaren in de Antigua Classic Yacht regatta. Groeten.