Google Website Translator Gadget

donderdag 15 mei 2014

St.Anne - Marigot Bay


Op 17 april gaan we verder naar St. Anne. Meestal een tochtje tegen golven, stroom en wind in. Vandaag is geen uitzondering. Het is ongeveer 15 nm in een rechte lijn dus gaan we motorsailen. Kruisen houden we niet zo van. We passeren de imposante Diamond Rock en zien 10nm verderop St.Anne weer liggen. Het is voor velen een favoriete ankerplaats. Le Marin (het franse watersportcentrum in de west indies) is vlak bij, de ankergrond is hier heel goed en, er is veel ruimte. In het dorp kun je alle noodzakelijke boodschappen doen en met een beetje geluk heb je vanaf de boot wel een vrije wifi verbinding te pakken. Veel meer hebben cruisers niet nodig. De paasdagen zijn hier grauw en grijs. Veel regen, buitje op, buitje af. Nu we weer zo dicht bij St.Lucia zijn besluiten we voordat Monique en Roline aan boord komen maar weer eens te gaan kijken hoe het daar is. We weten nog niet of de dames het ook leuk vinden om naar St.Lucia te varen dus dan hebben we dat maar vast weer gehad. We klaren uit in Le Marin, doen wat boodschappen en regelen weer wat technische zaken. De 21e april varen we naar Rodney Bay.
Aangekomen in Rodney Bay gaan we naast een wat oudere, stalen Duitse boot voor anker. Een aantal andere boten die er liggen hebben we al vaker gezien. Er is best een grote groep zeilers zoals wij die voor een groot aantal maanden tussen Trinidad en Puerto Rico rondzeilen en dan weer een aantal maanden naar huis zijn. Amerikanen en Canadezen zijn in de meerderheid. De Carieb is voor hen tenslotte een beetje wat de Middellandse Zee voor de Europeanen is. Als ik met de dinghy naar Rodney Bay marina vaar om in te klaren valt direct op dat de Moorings/Sunsail hier een basis hebben geopend. Waarschijnlijk zijn ze dan uit Marigot Bay vertrokken. De grote bar/restaurant  bij het zwembad wordt verbouwd. Later vang ik op dat het gebouw door de Moorings is aangekocht. Ja, zij hebben natuurlijk ook een faciliteitengebouw nodig. Verder lijkt alles nog bij het oude te zijn gebleven. Ik ga ook even langs bij Island Water World en bij Regiselectronics omdat onze Badboy antenne kuren vertoont. Die kuren kunnen we missen als kiespijn. Geen badboy betekent geen internet op de boot en dat kan niet. Met de antenne is niets mis. Als ik ook de kabelschoentjes schoonmaak lijkt alles het weer te doen, hoewel we geen signaal oppikken. Ok, dan maar even niet.
De 23e gaan we door naar Marigot Bay. Voor ons een van de leukste baaitjes in dit vaargebied. In 1986 was het onze eerste kennismaking met de Carieb. Eigenlijk is er niet veel veranderd sindsdien. Het toerisme is toegenomen, heel veel dagcharters die een kijkje in de baai komen nemen op weg naar of terug komend van Souffriere in het zuiden van St.Lucia. Eind negentiger jaren is er een kleine marina gekomen aan de zuidzijde van de baai. De Moorings hadden hier heel lang een basis maar hebben die dus nu naar Rodney bay verplaatst. We ontmoeten Nigel, de zoon van Jean Jacques. Hij helpt zijn vader met het beheer van de moorings. Er is nooit veel plek om goed te ankeren dus pikken wij altijd een mooring op met hulp van Jean Jacques. Vandaag voor het eerst voor ons met hulp van zijn zoon. Ja, zo lang komen wij hier al. Groeten.