Google Website Translator Gadget

donderdag 6 maart 2014

Water Melon Bay, St.John

Na een dag of 8 kunnen we Road Town weer achter ons laten. We gaan de Puff weer opzoeken. Waarschijnlijk treffen we die weer op de USVI. Als we richting Cruz Bay varen om in te klaren worden we ingehaald door 3 mensen in een dinghy. Blijken het Paul, Janet en hun dochter te zijn van de Mathilde. Wij kennen hen nog vanuit Barcelona en zijn ze vorig jaar ook tegengekomen in Antigua. Na het inklaren drinken we een kop koffie met ze en besluiten ze later weer op te zoeken. We weten nog niet precies wat we gaan doen en dan is het lastig om iets concreets af te spreken. Blijkt dat de Puff in Water melon Bay ligt waar we eerder vandaag langs gevaren zijn. We gaan ze daar opzoeken. Kijken of ze misschien zin hebben mee te gaan naar St. Croix. Als we ze later in de Bay aantreffen is het weer leuk onze ervaringen van de afgelopen 2 weken uit te wisselen. We besluiten om met een dag of 2 naar St.Croix te varen. Morgen eerst eens kijken bij een locale culturele activiteit bij
de ruines van de oude suikerplantage Annaberg. Als we de volgende dag daar naar toe wandelen worden we al begroet door de klanken van het Amerikaanse volkslied. Er is redelijk wat volk op de been, vooral veel schoolkinderen die allen op excursie zijn. Ze kunnen zo kennis maken met een aantal oude gebruiken. Hun aandacht gaat echter voornamelijk uit naar de vele kleine eettentjes waar ze voor een dollar van alles kunnen kopen. Ook wij hebben veel bekijks. Nou ja, wij. Het is vooral Hugo in zijn rugzak die de aandacht trekt. Alle kinderen willen hem aaien, weten hoe hij heet, wat voor ras het is etc,etc. 
Enfin, ze hebben in ieder geval wat geleerd over kleine maltezer hondjes.
Wij proeven vooral het eigen gemaakte brood, de bananencake, het cocosbrood, het sap van het suikerriet, de vruchten van de tamarinde. Erg lekker allemaal hoewel het cocosbrood wat meer naar cocos had mogen smaken.  En de dame hiernaast, die zag er prachtig uit in haar witte gewaad. Vooral haar hoofddoeken waren bijzonder fraai. Terug bij de boot zijn we nog even gaan snorkelen. Er was niet heel veel te zien maar de aanblik van een door het water zwevende rog blijft altijd een mooi gezicht.