Google Website Translator Gadget

donderdag 6 maart 2014

Nieuwe ramen


Op 17 februari zijn we weer terug in Road Town. Er moet wat reparatiewerk aan de buiskap gedaan worden, een van de gasflessen is alweer leeg en we willen een paar T-shirts met onze bootnaam erin geborduurd vervangen. Al met al een paar goede redenen om weer een ankerplekje te zoeken tussen Village Cay Marina en de basis van de Moorings en Sunsail chartervloot. We liggen naast een catamaran met een Nederlands/Nieuw-Zeelandse schipper en maken al snel kennis met Schipper Bart. Leuke kerel waar we goed mee overweg kunnen. Hij is bezig een licentie te verkrijgen om in de BVI's te kunnen schipperen. Wat later op de dag gaan we bij KennyT langs. De shirtmaker. 
Hij heeft ons logo nog in zijn computer en de nieuwe Tshirts zijn dan ook met een paar dagen klaar. Terwijl ik op zoek ben naar een vuilcontainer om onze vuilniszak netjes kwijt te raken loop ik tegen een timmermanswerkplaats aan. Even informeren of zij onze nieuwe ramen kunnen inzetten. Zowaar, dat kunnen ze. Mooi. We laten er een paar dagen overheen gaan om uit te zoeken of ze het ook goed kunnen. Als we straks opgezadeld worden met lekkende ramen schieten we er niets mee op. Maar het blijkt dat ze weten waar ze het over hebben. Op 24
februari worden de nieuwe ramen die we al aan boord hadden, er keurig ingezet. De 2 mannen doen goed werk en aan het eind van de dag zitten de nieuwe ramen er keurig in. De lexan ramen zijn voorzien van een coating die niet zo goed tegen het felle zonlicht hier kan. Doordat de coating vergaat kun je steeds minder door de ramen zien. Daarom hebben we ze maar vervangen. Nu nog opzoek naar een oplossing om de nieuwe ramen wat beter tegen de zon te beschermen.