Google Website Translator Gadget

vrijdag 14 februari 2014

Jost van Dyke

Na de USVI zijn we een paar dagen richting Jost van Dyke gegaan. Een weerzien met Sandy Spit, Bubly Pool en Foxy's. Eerst maar naar Great Harbour. Volop plek toen we aankwamen, erg vol toen we gingen slapen. Rond een uur of vijf kwamen er nog 4 - 50voet huurboten binnen vol met Nederlanders die zich voordeden als zeilers. Zeldzaam amusant deze lieden. Volgens de stickers en de vlaggen namen ze deel aan een regatta. Luidruchtig van hier tot Tokio, nul ankerkennis en een geweldig zelfbeeld. Hollands finest! Ze hebben het vast weer erg naar hun zin achter hun bureau. Later in Road Town lieten
ze hun boten achter. De zeilen waren meer afgedoekt dan opgedoekt. Wat een zootje moet het daar aan boord zijn geweest. We hebben de volgende dag een heerlijke wandeling gemaakt naar White Bay. Hugo mee in de rugzak, af en toe zelf lopen want eigenlijk was het te heet voor hem. Aangekomen in White Bay hadden we enorm veel bekijks. Zo'n wit hondje in een rugzak hadden ze nog nooit gezien. Vooral vrouwen vallen als een blok voor Hugo. Maar de mannen laten zich niet onbetuigd. Sommige willen ook graag een foto van hem nemen. De Soggy Dollar bar was de place to be deze middag. Heel veel dagjes mensen uit St. Thomas komen met een snelle motorboot naar deze mooi baai. Ook aanwezig, de Seadream. Een kleinschalig cruiseship met zo'n honderd hele aardige oudere mensen aan boord. Een deel was op het strand die middag. Een weekje varen ze mee door de Carieb en dan weer terug naar het koude weer in de UK of de US. Man, wat zouden ze graag wat langer blijven. 
Bij terugkomst in Great Harbour hebben we nog even wat gedronken bij Foxy's. By the way, op onze weg naar White Bay wisten we Hugo nog net te redden uit de bek van een andere hond die was losgebroken van zijn riem. Dat liep gelukkig weer goed af. De volgende dag zijn we naar Sandy Spit gevaren en aansluitend naar de bubbly pool en door naar Cane Garden Bay.