Google Website Translator Gadget

vrijdag 15 maart 2013

Over de Sisterhood, Chicas en Chicos


We gaan voor anker waar we al eerder hebben gelegen. We hebben afgesproken met Centime om vanavond samen te eten. Irene heeft al weer van alles klaargemaakt. Het moet een Griekse avond worden. De muziek van Theodorakis en Zorba de Griek staat al op. Toch ook leuk daar weer eens naar te luisteren na alle Caraibische Zouk, Soca en steelbands. Vanavond staat er zatziki,pitabread, greek salad, griekse kippetjes en gehakt op het menu. Irene heeft ook nog heerlijke kleine sardientjes en een gerookte ham op ananas. Het ziet er weer veelbelovend uit. Rond kwart voor zeven komt Dennis aangevaren met een dinghy vol Chicas. De Sisterhood stapt aan boord. Een warm welkom.
Heidi is de trotse opper-chica. Zij doet de introdukties. Dennis en ik, vanavond Chicos, wachten maar rustig af. 5 Chicas en 2 Chicos, de chicos must stick together. Het belooft een heel gezellige avond te worden. De Sisterhood bestaat uit Heidi, Brenda, Julie en Debby. Het eten wordt geweldig ontvangen. Het wordt een hele gezellige avond, bijna een Grieks bacchanaal. Na het eten gaat de tafel aan de kant de Chicas willen dansen. We maken allemaal op de een of andere wijze muziek. Theo met de drumstokken, Dennis met de brushes, Brenda met de sambaballen, Irene met onze beroemde groene met korreltjes gevulde “eitjes” het maakt niet uit. Een grote jamsessie. Gaaf.
Iedereens favoriete muziek komt voorbij. Heidi en Dennis hebben zelfs ouzo en een heerlijk wijntje van Santorini meegebracht. We houden alles binnen de perken en hebben een fantastische avond. Irene is dan al als nieuw lid van de Sisterhood begroet. Ook zij draagt nu een enkelbandana. Oranje. Allemaal toffe vrouwen. Cool. We blijven nog een dagje op Culebra hangen. Een dagje op kantoor als het ware maar toch ook een beetje bijkomen van gisteren. Met behulp van het internet van de Dinghy Dock kunnen we een aantal zaken regelen met betrekking tot onze woning in Spanje, de belastingaangifte, het achterlaten van de boot op Antigua, de vluchten, nieuwe sunscreens voor in de Sotirius die opgestuurd moeten gaan worden en zo nog wel een aantal zaken.  Aan het eind van de dag hebben we alles kunnen regelen. Het internet is toch wel een geweldig hulpmiddel geworden. Het is al niet meer weg te denken. En wij? Wij zijn morgen al weer weg. Groeten