Google Website Translator Gadget

woensdag 13 maart 2013

Culebra


Na onze aankomst liggen we een nachtje voor anker aan het begin van de Ensenada Honda. Er is weinig wind en we liggen heerlijk rustig achter een rif en met een prachtig uitzicht. De Centime ligt naast ons en ’s-avonds hebben we een heerlijk etentje aan boord bij Dennis en Heidi. Natuurlijk is het weer erg gezellig. We horen alles over hun plannen op weg naar de Pacific. Goed dat we dit gedaan hebben. Het was al te belabberd geweest als we ze niet meer gezien hadden. Morgen komen hun vrienden. Het blijken de andere leden, naast Heidi, van de sisterhood te zijn. We hebben al veel over deze “sisters” gehoord maar nog niet eerder ontmoet. Misschien dat dit deze keer gaat gebeuren. Leuk. Ondertussen moeten we ons weer melden bij Customs. We moeten ervoor naar het plaatselijke vliegveldje. 
We verplaatsen de boot naar het dorpje Dewey aan het einde van de baai. We gaan weer voor anker, snel aan land en een klein uurtje later zijn we weer rechtmatige verblijvers en een cruising permit rijker voor dit deel van Puerto Rico. We verkennen Dewey en de lokale omgeving. Wat direct opvalt hier is het volledig ongedwongen karakter en de rust. Geen drukte zoals op bijna alle andere eilanden. Geen gezeur aan je kop van allerlei mensen die iets van je willen, geen cruiseschepen dus ook weinig toeristen. We voelen ons direct op ons gemak. Na het inchecken doen we wat boodschappen en hebben een relaxte middag aan boord. De volgende dag blijven we op dezelfde plek.
Op zondag huren we mountainbikes en doen een rondje over het eiland. Het eerste deel naar Flamenco beach is goed te doen en het strand prachtig. Daarna willen we naar de andere kant van het eiland, naar Zoni beach. Het is erg heuvelachtig en sommige stukjes ronduit steil! Zonder epo moet je dus lopen. Zoni beach valt een beetje tegen. De terugtocht is wat eenvoudiger en we proberen maximaal gebruik te maken van de afdalingen. Terug bij de baai kijken we wat naar het golf op TV bij het restaurantje het Dinghy Dock. Tiger Woods wint weer eens een PGA toernooi. We blijven er wat eten, het is een prima “hang out”. De volgende dag staat Isla Culebrita op het programma. Groeten.