Google Website Translator Gadget

vrijdag 15 maart 2013

Bubbly pool Culebrita


Al snorkelend moeten we vaststellen dat er hier bijzonder weinig te zien is. Geen man overboord. Gaan we wel aan land kijken. We gaan met de dinghy aan land en hebben wat moeite het begin van de trail naar de oude vuurtoren en het Tortuga beach te vinden. Zodra we het gevonden hebben zetten we de pas erin. Na een minuut of 20 staan we ineens aan het strand. Mooi strand en een wilde baai. De swell is noordelijk en loopt hier zo naar binnen. 
In de verte zien we de rotsen waar de bubbly pool zich moet bevinden. Van hieraf zien we het zeewater al hoog tegen de rotsen opspatten. We lopen langs het strand en vervolgen onze route over de keien. Al met al is het niet moeilijk de bubbly pool te bereiken. Onderweg vinden we agfebroken en aangespoeld rood koraal. Het is te mooi om te laten liggen, het krijgt een plekje aan boord. Bij de pool aangekomen zoeken we een plekje om wat foto’s te maken. De ene pool is de andere niet. 
In de ene loop je het risico weggespoeld te worden in de andere het risico dat het water de pool niet eens bereikt. Irene poseert zoals ze zo goed kan, ze ziet niet hoe de golven achter haar stukslaan op de rotsen. Maar goed dat we niet verder op zijn gegaan om de foto’s te maken. Ze was waarschijnlijk volledig overspoelt geweest. Op de terugweg gaan we langs de oude vuurtoren. Een enorme bouwval. Op een paar plaatsen is een goed uitzicht over Culebrita en Culebra. 
Ook de ankerplek is goed zichtbaar. Irene is dan al terug naar de boot. Het laatste stukje van de klim geloofde ze wel. Het enige dat we waar nemen tijdens het bewandelen van de trail zijn een paar geiten en enorme lemen bulten in een aantal bomen. Als ik terug ben bij de dinghy en Irene al naar de boot is gezwommen, zwermen er behoorlijk wat bijen in en rondom de dinghy. Als ik van het strand wegvaar blijven de bijen bij het strand. Bij de boot aangekomen is Irene niet te zien. Wel veel bijen rondom de achtersteven. Irene heeft alles dichtgegooid en zit binnen. Ik bevestig de dinghy weer aan de boot en binnen 5 minuten zijn we weer anker op. Weg voordat we nog meer bijen op bezoek krijgen. De lemen bulten waren waarschijnlijk giga grote bijenkorfen. Isla Culebrita blijft voor ons de “bubbly bees beach”. Groeten.