Google Website Translator Gadget

zaterdag 16 februari 2013

Vanuit English Harbour

We liggen alweer een weekje in English Harbour. De Nyctea is door naar Barbuda. Zien we weer op St. Maarten. De afgelopen dagen zijn we een dagje naar St. John en Jolly Harbour geweest. Viel wel wat tegen. Het centrum van Antigua ligt toch wel rondom Falmouth en English Harbour waar wij voor anker liggen. Het mooi natuurschoon vindt je op Barbuda. Irene is lekker bezig met koken en sinds kort op Facebook. Een paar dagen terug leek het wel een "chicken factory" aan boord. Een veelzijdig stukje vlees dat moet gezegd. Chicken Curry, Chicken Soup, Chicken Legs etc. Stuk voor stuk overheerlijk. Gisteren beloofde ze aan Annelies van de Anna Sophia dat ze picolientjes zou maken. Nou, ze kwamen zojuist uit de oven. Een banketbakker is er niets bij. De schoolklas op de foto zou ze misschien ook wel lekker vinden, hoewel ze erg ge├»nteresseerd waren in de lokale vismarkt. Een leuke excursie en zo aan de kinderen te merken hadden ze verschillende opdrachten mee gekregen van de juf. 
Een heel leuk momentje van de week was dat er ineens een groepje van 4 dolfijnen opdook naast de boot terwijl we voor anker lagen. Laatst hadden we het er nog over dat we nog helemaal geen dolfijnen hadden gezien. Blijkbaar wordt je hier op je wenken bediend. Deze dagen staan hier in het teken van de Caribbean 600. Een van de vele caribbean regattas die de komende weken plaatsvinden. Als je van bootjes spotten houdt zo als ik is er veel, heel veel te zien. Prachtige zeilschepen in overvloed. Een wandeling over het dock in Falmouth Harbour is zeer de moeite waard. Veel schepen gebruiken de dagen voor de start, a.s.maandag, om te trainen. 
Veel boten nemen deel aan de regatta met betalende gasten aan boord. En die hebben natuurlijk niet allemaal evenveel ervaring of in sommige gevallen, helemaal niet. Maandagochtend staan wij boven op Shirley Heights. Moet een prachtige uitzicht geven op de start van de 54 deelnemende boten. Zie ook  http://caribbean600.rorc.org/  Gisteren hebben we Paul en Janet van de Matilda weer ontmoet. Laatste keer dat we hen zagen was in Barcelona. Ze zijn nu weer terug in de Carib, die ze veel en veel leuker vinden dan de Middellandse Zee. Zo dadelijk loopt de Anna Sophia hier ook binnen. Zeg maar dag tegen die picolientjes. Groeten.