Google Website Translator Gadget

maandag 4 februari 2013

Grand Anse D'Arlet

Tijdens ons verblijf in St.Anne zijn we een aantal keren met de boot op en neer naar Le Marin gevaren om boodschappen te doen en klussen te klaren. Allereerst de boodschappen. Leaderprice, Dia en Carrefour. Allemaal hebben ze weer bijgedragen aan ons comfort aan boord. Daarna hebben we een dagje aan de steiger gelezen om naar de ijskast te laten kijken. Dat was dus binnen 30 minuten opgelost. De heer Moser van de firma Tilimut heeft  k(g)oude handjes. Een tip van de Nyctea. 
De man kijkt en luistert naar de compressor, zegt "veel teveel toeren". Hij haalt een weerstandje weg, de compressor gaat van 3500 naar 2000 toeren en zakt van ruim 6amp electra verbuik naar 3,2amp. Een kunstenaar, dat is het. De compressor wordt minder warm en heeft een hoger rendement. Ergo, betere koeling, langere levensduur voor de compressor en de helft stroomverbruik. En dat alles voor 50 euries. Daarna moest ik zelf aan de slag met de buitenboordmotor. Nagenoeg alle verf weg. 
Waarschijnlijk te lang gewacht met het verwisselen van de anode. Plekje gezocht aan de wal waar ik lekker met de verfspuit in de weer kon. Prima, naast een hagelwitte zeecontainer maar uit de wind. Na het voorbereidende werk viel het spuiten wel mee. Lekker snel drogende verf, eerst primer, mooi groen kleurtje en daarna afmaken met de zwarte bus. Fluitje van een cent eigenlijk. Maar ja zwart is zwart niet? De volgende dag weer vertrokken naar St.Anne. De Anna Sophia was inmiddels ook weer onderweg  
vanuit Rodney Bay dus dat was weer een gezellig weerzien. Verder hebben we een paar rustige dagen gehad, een wandeling gemaakt naar een van de mooiste stranden van Martinique en Annelies haar verjaardag gevierd en de al bijna traditionele kippetjes aan boord van de Anna Sophia verorberd. Zo werd het weer tijd onze blik naar het noorden te richten. We gaan deze week in dagtochten naar Antiqua. Daar blijven we een dag of 7 , kijken of we naar Barbuda kunnen en dan naar St. Maarten. Vlak voordat we zouden vertrekken uit St. Anne lopen Irene en ik een oude collega van Compass Frankrijk tegen het lijf. 
Hij is met zijn vrouw voor 2 weken vakantie op Martinique. Een paar maanden geleden is hij met pensioen gegaan. Reuze leuk hem en zijn vrouw hier te ontmoeten. We spreken af ze weer te treffen in Grande Anse  d'Arlet. De volgende dag zetten we koers naar Diamond Rock. We hebben Jan en Annelies gedag gezegd. Die zien we over een aantal dagen wel weer. We zeilen met ruime wind op de genua met 7,5 knoop naar Diamond Rock. Max speed over de grond 8,6 knoop. Gaan als de brandweer noemen ze dat voor een boot met onze afmetingen. Als we de hoek omgaan bij Pointe Diamond lopen we bijna in de vele vispotten die er verspreid liggen. Kort daarna lopen we de baai in. We vinden een prima plekje om te ankeren en liggen er weer voortreffelijk. Morgen komen Francois en Agnes een middagje naar de boot.  Daarna een dagje aan de romp poetsen en dan naar St.Pierre. Ons weerzien met Depaz en Mont Pelee. De sunset voor gevorderden was in Grand Anse d'Arlet. Groeten.