Google Website Translator Gadget

dinsdag 26 februari 2013

Dit, Dat van alles wat..Heerlijk Helder....

Na 2 weken op Antigua te zijn geweest werd het weer tijd een nieuwe ankerplek te zoeken. Op weg naar de BVI's zouden we St. Maarten aan doen, dus dat word de volgende stop. We hebben het erg naar ons zin gehad  in zowel Nelsons Dockyard als ook in Falmouth. Erg veel bedrijvigheid rondom de Caribbean 600 en heel erg veel mooie zeilboten en -schepen. Vooral de J's springen eruit. Vlak voor vertrek zagen we ook de Lionheart, onder Nederlandse vlag. Prachtig schip. 
We hebben heerlijk gelunched met Paul, Janet, Mel en Jacky. We hebben ook gekeken of we de boot hier kunnen achterlaten voor het hurricane seizoen. Wellicht, hangt van de verzekeringsmij af. Hopelijk kunnen we binnen een week of 2 daar een beslissing over nemen. De dagen met de Anna Sophia zijn altijd leuk en enerverend. Ze hebben weer van alles meegemaakt. Lees het stukje op zeilen en je weet genoeg. http://www.zeilen.nl/nieuws/rakelings-langs-het-rif      

Na een heerlijk afscheidsetentje aan boord bij Jan en Annelies, de cornish hennetjes van Annelies en de zelfgemaakte frietjes van Irene maakten er een waar smulpakket van. Waar vindt je dat nog? De volgende dag zijn we om 14.30 uur de baai uitgevaren, 96 nm te gaan. Het was bijna volle maan, heerlijk helder weer en een windje tussen de 18 en 24 knopen. 120 graden inkomend, de swell schuinachter, betere omstandigheden kun je niet krijgen voor een nachtelijke zeiltocht. Om 03.30 uur, 13 uur later waren we er al. Stroom mee helpt enorm. Gemiddeld bijna 1 knoop. Vlak voor het donker werd zagen we 3 walvissen. Echte, zoals we ze nog niet eerder gezien hebben. De foto's zijn niet super, jammer maar een mooi gezicht was het. Nu liggen we alweer 3 dagen voor anker bij Philipsburg. Beetje swell dus hebben we een 2e anker uit. Veel bedrijvigheid door de cruiseships die hier afmeren en natuurlijk de voorbereidingen op de Heineken Regatta. Gaan we nu eindelijk iets van meemaken. De eerste dag, a.s. vrijdag, is de finish in de baai waar we liggen, 's avonds het feest. Het zal ons benieuwen. Biertje....? Groeten.