Google Website Translator Gadget

zondag 30 december 2012

Op verzoek, 2e Kerstdag


De langverwachte 2e kerstdag is

aangebroken. Na een aziatisch getint etentje gisteren aan boord van onze Sotirius, verplaatst het keukenteam zich vandaag naar de Anna Sophia. Keuze van de dag: Chateaubriand. Ouderwets gerecht. Ik ken het nog van mijn tijd in Restaurant de Kastanjehof (1979!). De toenmalige chef wist het altijd prachtig te braden. Aan mij destijds de eer het aan tafel voor de gasten te trancheren. Gasten vonden het altijd prachtig. Het grote trancheerbestek, grote houten snijplank, klein showtje en smullen maar. Maar ja kom daar tegenwoordig maar eens om.  Dat moet Annelies ook gedacht hebben. Tijd voor ouderwets lekker dus. En gezegd, die chef van toen had het niet beter kunnen doen. De Kitchenbrunettes waren wederom in vorm. Zelfgemaakte frietjes, peultjes, cranberries, etc. En Jan en ik? Genieten, wat dachten jullie! Met dank aan de "Butcher van Whisper Cove" voor het voortreffelijke vlees. Na ons feestmaal hebben Jan en ik nog lang en voldaan aan de afwas gestaan. Groeten.