Google Website Translator Gadget

zondag 2 december 2012

Friends&Family in Spanje!

Het is al weer even geleden dat we ons weblog hebben aangepast. Het voelt als een eeuwigheid. Nou ja, het is ook al meer dan 2 maanden geleden. Niet dat we stil hebben gezeten in de tussentijd. Vlak voor de komst van Harrie en Wilma waren alle zaken met betrekking tot het huis afgehandeld en konden de deuren worden geopend. Half oktober gingen hier ook de hemeldeuren open. Wat een regen kan er hier vallen! Ongelooflijk hoeveel water er dan naar beneden komt. In dit heuvelachtige gebied onstaan dan ook spontaan kleine riviertjes. Zo ook in onze directe omgeving rond de woning en de golfbaan. Gelukkig kon al het water goed verwerkt worden. Harrie en Wilma troffen het niet erg met het weer. Sombertjes en de nodige regen. Gelukkig waren de laatste dagen van hun weekje bij ons redelijk zonnig. 
We zijn heerlijk uit eten geweest. Naar het Japanse restaurant Kamakura hier op San Roque en de Italiaan, Lombardo's vlakbij in Sotogrande. De andere avonden heeft Irene lekker gekookt. Harrie kwam ook om een beetje te golfen. Helaas hebben we maar een rondje kunnen lopen. Tijdens onze tweede ronde schoot het in zijn rug en kon hij het niet afmaken. Het was voor zowel Harrie als Wilma een heel leuk weerzien met San Roque. In de 90er jaren zijn we hier aantal keren met zijn vieren op golfvakantie geweest. Toch wel vreemd dat we hier nu een appartement hebben. Na Harrie en Wilma kwamen Ben en Gre op bezoek. Het weer bleef wat wisselvallig maar weerhield ons er niet van het historische Ronda en de sherry stad Jerez de la Frontera te bezoeken. In Ronda kun je heerlijk rondslenteren. Genieten van de oude gebouwen met veel Moorse invloeden en de mooie vergezichten. Het is wel erg toeristisch maar zeker niet druk in november. De route er naar toe kringelt zich door de bergen en is prachtig. Af en toe zijn er mooie plekken om even te stoppen en te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee, de Rots van Gibraltar en de bergen om je heen. Als je van roofvogels houdt ben je ook op de goede plek. Een aantal malen hebben we arenden kunnen zien. In Jerez geniet je van de lokale Mercado, de Bodega's, de Churro's bij de koffie, terrasjes en winkels en in ons geval het heerlijke november zonnetje. 
Aan het eind van de middag zijn we toch nog even de Bodegas van Gonzalez Byass gaan bezoeken. Leuk. Sherry heet hier Vino de Jerez. Tio Pepe is de droge variant die Gonzalez Byass wereldberoemd heeft gemaakt. Te droog voor ons. De wat zoetere Croft daarentegen konden we wel waarderen. Ook met Ben en Gre zijn we een rondje gaan golfen. Ben wilde het golfen zelf ook wel proberen. Op de driving range en de puttinggreen ging het best goed. We zijn ook naar Castellar de la Frontera geweest. Een klein middeleeuws dorp op steenworpafstand van San Roque. Ook hier mooie vergezichten en een valkenier! Ik mocht zijn valk ook even op mijn hand houden. Wat een prachtig beest.
Als laatste kwamen Gert en Monique. Vrijdagochtend heel vroeg uit Amsterdam vertrokken zodat we ze al om 10.00 uuur in Malaga konden ophalen. Gert houdt van uitstapjes en van oude stenen dus zijn we naar Jerez, Castellar, San Roque, Marbella, Estepona en Gibraltar geweest. Voor Gert waren het close encounters met de apen van Gibraltar en een american eagle in Castellar. De Valkenier bleek naast de valk ook nog een arend te houden. 
Ook Gert heeft een tijdje wat ballen geslagen op de driving range. Hij vond het wel jammer dat we niet samen de baan in konden. Op maandag moesten Gert en Monique alweer terug. Na een heerlijke lunch op een terrasje in Estepona hebben we ze weer op het vliegveld afgezet. We hebben enorm genoten van deze bezoekjes. Lieve mensen, dank voor jullie bezoek en de kleine attenties die jullie voor ons mee hebben gebracht. Hopelijk kunnen we het volgend jaar herhalen. 
Het vizier richten we nu weer op Trinidad. Het duurt niet lang meer of we zijn weer terug op de boot. Kerst in de Carib, here we come!