Google Website Translator Gadget

dinsdag 1 mei 2012

Marigot Bay


Ze zeggen een van de mooiste baaien van de Caribbean. Het was ook onze eerste kennismaking met Marius aan boord van de Joshua hier in Marigot. Onvergetelijk. Als we marigot binnenvaren treffen we Thomas weer. Hij biedt mooringboeien aan. We maken gebruik van zijn diensten en betalen 30 euro voor 2 nachten. Hij blij, wij ook. Even later hangt Noel al aan de boot hij handelt in fruit. Ook met hem doen we zaken. Banaantjes, limoenen en een paar mango’s, 20ec.  Het fruit smaakt prima.
Heidi heeft voor ons vieren gereserveerd in het rainforest restaurant in Marigot. Moet een van de beste restaurants van het eiland zijn. We zijn er om een uur of 7. Het eten en de ambiance zijn prima. Lang geleden dat we zo goed hebben gegeten in deze contreien. We hebben sea scallops vooraf met een wasabi puree en een heerlijke angus steak met een overheerlijk garnituur. De huiswijn smaakt er heerlijk bij. Onze vrienden van de Centime hebben MahiMahi en eend, ook voortreffelijk. Alleen Heidi heeft een dessert wat we met elkaar delen. Bananen flambee, maar dan een echte. Aanrader dit Rainforest www.rainforesthideawaystlucia Het regent al de hele avond en het rainforest om ons heen hier in de baai is tot leven gekomen. Boomkikkers en nog vele andere boombewoners maken prachtige geluiden. Mooie avond. 

Vandaag, dinsdag 1 mei, dag van de arbeid. Wij klussen aan de boot en werken het weblog bij. Thomas komt voorbij om te zien of hij nog wat voor ons kan doen. Zeker, het vlechten van een lampekap voor ons kuiplichtje. Geen probleem laat hij weten. 25 minuten later is hij weer terug. Prima kapje van palmbladeren, hoort erbij hier. Het weer gaat de komende dagen veranderen, hoe precies weten we nog niet maar misschien komt het goed uit dat we naar de Marina in Rodney Bay teruggaan. De wind gaat draaien naar het zuiden en zuidwesten pal tegen als we naar St. Vincent willen. Daarbij worden er squalls, windstoten en sterk wisselende windrichtingen verwacht. Niet direct aanlokkelijk voor een tochtje naar St.Vincent en/of Bequia. Even afwachten maar. Moesten we toch al. Groeten.