Google Website Translator Gadget

dinsdag 29 mei 2012

Union naar Carriacou

Na ons vertrek van Mayreau varen we naar het een paar miles verderop gelegen Clifton Harbour op Union Island. Vooral om boodschappen te doen. Plan is het weekeinde terug te gaan naar de Cays. Zodra we liggen begeeft de ijskast het weer. Morgen dan toch maar door naar Carriacou aangezien daar wel iemand is die het weer kan maken. We doen wat boodschappen en zijn niet onder de indruk van Clifton. We kunnen de propaan tank laten vullen en halen 2 zakken ijs voor de koelkast. De ankerplek is bijzonder, dat wel. We liggen tussen 2 riffen in en hebben een mooi uitzicht rondom. 


De volgende ochtend checken we uit en varen de 8 miles naar Hillsborough op Carriacou om in te klaren. Carriacou is onderdeel van Grenada. We vervolgen onze weg naar Tyrell Bay om de ijskast te laten maken en passeren Sandy Island. Ooit hebben ze hier een Lays chips reclame opgenomen met Marco Borsato. Tyrell Bay is heerlijk rustig. We worden 's avonds begroet door Simon die mangrove oesters kan brengen. Voor 25EC brengt hij ons morgen een dozijn. Ze zijn heerlijk. Hij levert nog meer maar is niet altijd de "best buy" zo merken we wat later. Hij is wel heel erg aardig en doet zijn best dingen voor je te regelen.

 's Middags hebben we gelukkig ook al iemand aan boord die de koelkast weer aan de praat krijgt. De compressor had veel druk verloren en wederom moest er koel vloeistof worden bijgevuld. Hij vond 2 afsluitingen die niet goed aangedraaid waren en vermoed dat dat het probleem veroorzaakte. We hebben weer contact met Centime en Nyctea en gaan maandag terug richting Petit St. Vincent om ze daar te treffen. Leuk. Groeten.