Google Website Translator Gadget

dinsdag 1 mei 2012

Rodney Bay St. Lucia

Na aankomst op vrijdagmiddag gaan we eerst maar eens een kijkje nemen bij Spinnakers (video). Een lokaal bar/restaurant op het strand die er in ’86 ook al was toen we met Marius voor de eerste keer op St. Lucia waren. Er is niks veranderd. Heerlijk hier op het terras te zitten met een lokaal Piton biertje en de zon onder te zien gaan. Op zaterdagmiddag in Rodney Bay probeer ik van alles om de watermaker weer aan de praat te krijgen, ben er uren mee bezig. Niets helpt. Er is hier een dealer dus die gaan we maandag eerst maar eens raadplegen. We hebben hier een aansluiting kunnen vinden voor onze propaan gastank. Die staat al vanaf St. Thomas ongebruikt in de gasbun. Tot op heden nog steeds het butaansysteem van campinggas kunnen gebruiken. Op de engelstalige eilanden die er nu aankomen is er waarschijnlijk geen campinggas verkrijgbaar en moeten we dus een alternatief systeem hebben, vandaar het propaan dat wel beschikbaar is.

Irene is vanochtend met Heidi naar de markt in Castries. Terwijl de markt eigenlijk voorbij vaart (zie foto). Als ze terugkomen worden we uitgenodigd rond borreltijd een Mojito te komen proeven. Een lekkere mix van rum, spa, limoen, rietsuiker en verse munt en natuurlijk veel ijsblokjes. Dennis doet er een stuk suikerriet in. Om te soppen en op te sabbelen. Heerlijk. 
Op zondag gaan we even met de dinghy naar de wal. Als we weer terug willen houdt de motor er mee op. Door de wind waaien we direct naar een tuin van een woning aan het water. Onmiddellijk staan er 5 vervaarlijk uitziende honden te blaffen en we drijven er zo naar toe. We kunnen nog net op tijd de peddels in het water krijgen om ons in veiligheid te roeien. De honden druipen teleurgesteld weer af. Er komt een vriendelijke rasta met zijn watertaxi naar ons toe. Hij sleept ons de driekwart mile weer naar buiten waar de Sotirius voor anker ligt. Er staat teveel wind om te gaan roeien. We bedanken hem met 30ec’s en krijgen een smile op zijn gezicht. Hij is er blij mee. Business is slow.

Ik controleer de bougie, zet er een nieuwe in, blaas de sproeier schoon en laat de carburateur leeglopen. Hij doet het weer. Mooi. Voortaan dus maar het standaard gereedschapssetje en een bougie meenemen als we met de dinghy weggaan. Op maandagochtend gaan we eerst naar de watermakermeneer. Motor slaat weer niet aan. Ships!! Laat de carburateur weer leeglopen en hij doet het weer. Waarschijnlijk zit er water in de benzine van de externe tank die we nu in gebruik hebben. Dan maar even het ingebouwde tankje gebruiken. Voor de watermakerreparatie moeten we hier woensdag terug zijn en hopelijk wordt de watermaker dan zaterdagochtend weer terug geplaatst. Gaat weer een paar dagen marina oponthoud geven. Afijn, vanmiddag samen met de Centime eerst naar Marigot Bay. Groeten.