Google Website Translator Gadget

woensdag 7 maart 2012

Een nieuwe Hike/Hype?

We krijgen de smaak te pakken van het Hiken. Gisteren weer een hike gedaan. Wat een steile klim en afdaling kregen we   onze kiezen. Zoals eerder al eens gezegd, we weten nooit wat we tegenkomen. Nu dus een berg van 200 meter hoog. Als je gaat skieen vind je het niks maar als steile klim naar boven is het een ander verhaal. We wilden graag de moeilijke route proberen naar het lokale "onvergetelijke strand, Grand Anse". Je begint de route bij het kerkhof. Da's beter dan er eindigen wanneer je van de andere kant van de berg komt. Dan volgt een letterlijk adembenemende klauterpartij. Na 45 minuten waren we boven, 45 minuten later weer beneden aan de andere zijde, op het strand. Het afdalen is vaak lastiger dan het klimmen. 

Onderweg alleen de mieren bewonderd die het bos aan het opruimen waren. Het is een mooi strand met een fantastische branding als je ervan houdt. De mensen die in het water waren genoten met volle teugen. In de verte zagen we een eettentje, Samy's restaurant en bar. Het bleek eigenlijk een fata morgana. Wat een afbraak tent. En wat een hork van een kerel die Samy. Hij had duidelijk zijn beste tijd gehad. Hij had verbrande banaan, verbrande Poulet en verkoolde Porc. We hebben het bij een watertje en een cola gelaten. De vogels werden nog wel getrakteerd op goede bananen en ananas. 

De terugweg via de lokale Route National, was ongeveer 15 minuten lopen. Het hiken moet geen hype worden als we fata morganas gaan zien. Groeten.