Google Website Translator Gadget

dinsdag 6 maart 2012

Botanische Tuin en Centime

Op zondag heeft het hier in de baai hard gewaaid. Top was 38 knopen. Veel boten hebben meerdere malen opnieuw moeten ankeren. Ons Rocna anker hield het uitstekend. Aan het eind van de dag wordt rustiger en brengen we een bezoek aan Hemingway, een bar met een mooi uitzicht over de baai. Er is niks te doen en het is een heel groot etablissement. Ongelooflijk. Op de terugweg naar de boot gaan we even bij Heidi en Dennis langs. Zij zijn vanmiddag met hun boot Centime aangekomen uit Antiqua. 

We hebben ze voor het laatst gezien op St. Maarten maar toen gingen ze net op weg naar Antiqua. Ze hebben een vermoeiend tochtje achter de rug en we spreken af morgen wat bij te kletsen. Op maandag gaan wij naar de botanische tuin. Een korte wandeling de steile berg op. De tuin is prachtig aangelegd en onderhouden. Bij elkaar ruim 5 hectare. Het is net de keukenhof maar dan anders. Vijvers met grote koi karpers, een grote voliere met erg leuke parkieten. 

Heel veel orchideeen, heel veel hibiscus soorten, flamingo's en papegaaien, Heliconias, prachtige bomen en palmensoorten, bougainvillae, bambou, een cascade, en heel veel prachtige bloemen. We hebben ons niet ingehouden met de foto's. We weten dat met name Mans en Will het wel leuk zullen vinden en de rest van onze volgers waarschijnlijk ook wel.  "Zeg het met bloemen" zullen we maar denken. Groeten