Google Website Translator Gadget

zondag 26 februari 2012

Nevis en haar vriendelijke sfeer

Op de 22e febr. zeilen we naar Nevis, onderdeel van St. Kitts en Nevis. Ongeveer 27 nm. Zodra we achter het eiland St. Kitts geraken krijgen we met veel windvlagen en buien te maken. Na een tijdje bergen we het grootzeil op en gaan verder op de fok. Dat is een stuk rustiger. We doen er ongeveer 5 uurtjes over om van Eustatius naar Nevis te zeilen. Op Nevis treffen we een bijna verlaten anchorage. Wat een rust en wat een fijne ankerplek. Wind en zon, uitstekend voor onze energievoorziening. 
De vele regen nemen we maar op de koop toe. Aan land treffen we een uitermate stil Charlestown aan. Weinig mensen op de been. De Customs & Immigration mensen zijn erg vriendelijk. We moeten weliswaar langs 3 verschillende kantoortjes maar al met al vraagt het niet meer dan een uurtje om alle papieren weer op orde te krijgen. We maken een afspraak met Sam een van de vele taxidrivers. We beloven nog niet om een tour over het eiland te maken. Alleen, dat als we dat doen, we van zijn diensten gebruik zullen maken. 2 dagen later bellen we hem op. Hij vindt het prachtig. Met veel plezier laat hij ons het eiland zien. Tegelijkertijd kunnen we boodschappen doen, gasflessen regelen, diesel en dinghy fuel regelen. Geen probleem. 
Nevis kent een rijke historie uit de tijd van de plantages. Net als de meeste eilanden hier in de Eastern Caribbean. Er zijn vele mooie Estates die we met Sam bezoeken. Mooie vergezichten en prachtige tuinen. Vooral de Montpelier Estate spreekt ons wel aan. Kleinschalig, mooi aangelegd en er waait een heerlijk windje over het landgoed.
Het hotel is van alle gemakken voorzien. Wat het kost vragen we later nog maar eens. Verder en route met Sam komen we aan de windward site van het eiland. 
We kunnen het eilandje Retonda zien, daar achter moet Montserrat liggen en verder door Guadeloupe. Onze volgende bestemming. Sam brengt ons naar het  Golden Rock Hotel. Eveneens een oude plantage. Op de weg er naar toe zien we weer de eerste apen. Nevis en St. Kitts zijn in deze regio de enige eilanden met apen. Oorspronkelijk meegebracht om als huisdier te dienen. Nu leven ze in het regenwoud en schromen ze niet om bij de mensen over het erf te struinen. 

We passeren heel wat kerkjes. Sam laat ons er een zien en daar treffen we een zwarte crucifix aan. Nog niet eerder gezien. Aan het eind van onze eilandtour neemt Sam ons nog even mee naar een van de grote Supermarkten. Irene geeft eigenlijk aan dat we niet veel nodig hebben. Uiteindelijk komen we toch weer met een goed gevulde wagen naar buiten. Samen met de 2 jerrycans hebben we weer een aardig beladen dinghy. Terug in het dorp is er veel bedrijvigheid. Het is vrijdag, iedereen meet een baan krijgt op vrijdag per cheque betaald. Dus willen alle mensen die cheque innen en boodschappen doen. Heel gezellig allemaal. Wat een vriendelijke mensen. Het bevalt ons hier prima. Waarschijnlijk blijven we tot de 4e maart of zo. Kunnen we nog een dagje gaan golven op het Four Seasons Resort en een dagje naar St. Kitts. Nemen we de ferry, hoeven we tenminste niet weer in en uit te klaren. Groeten.