Google Website Translator Gadget

zondag 20 november 2011

Aangekomen op de St. Thomas, US Virgin Islands

Hallo allemaal,

Afgelopen woensdag 16 november zijn we met de Spiegelgracht aangekomen op St. Thomas na op 6 november uit Palma de Mallorca te zijn vertrokken. Om 10.00 uur lokale tijd ging het anker uit. 's Avonds tegen 19.00 uur konden we aan de kade afmeren. De volgende ochtend werden we aan boord van de Spiegelgracht wakker met direct al een groot cruiseship naast ons. We hebben een geweldige overtocht gehad. Goed weer, rustig Atlantisch vaarwater en heel veel ervaringen en indrukken rijker. 
Het is een mooi om je eigen Atlantische oversteek te combineren met het dagelijkse leven aan boord van een onder Nederlandse vlag varend vrachtschip. We hebben kunnen zien hoe het er op de brug van een dergelijk schip onder normale omstandigheden aan toe gaat. We hebben de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan vanaf 25 meter boven zeeniveau (vanaf de brug) kunnen bekijken. En vooral ook de schepen en scheepjes om je heen. We hebben alles aan dek, machinekamer en ruim kunnen en mogen bekijken. Kennis gemaakt met alle 16 opvarenden van de stagiar tot en met de Kapitein. 

Onder het varen wat aan Sotirius kunnen poetsen en met de sextant op de brug een zonnetje kunnen schieten. Het is teveel om op te noemen. Prachtige luchten kunnen zien maar helaas maar 2 zonsondergangen. Ook geen wolkenloze sterrenhemel maar die komt nog wel. Irene heeft een keer met de kok meegekookt, we hebben heel veel foto's gemaakt en een uitgebreid verslag. Dat zetten we nog op het weblog een van de komende dagen. We liggen nu een aantal dagen in Crown bay Marina om Sotirius weer vaarklaar te maken. Poetsen, inkopen, technisch onderhoud, acclimatiseren, de Caraibische sferen weer tot ons nemen, druk,druk, druk. 

De Carib is compleet anders dan de Middellandse Zee. We voelen ons erg op ons gemak hier. Iedereen hier is bijzonder vriendelijk. Sotirius wordt hier herkend. Dat is ons in de Middellandse Zee nog niet overkomen. Gisteren hebben we voor het eerst 2 Amerikaanse eigenaren van een Sabre in levende lijve ontmoet. Beiden waren heel enthousiast een Sabre met een niet Amerikaanse vlag en thuishaven tegen te komen. Het weer hier is rond de 28 graden, wolkenvelden en blauwe luchten wisselen elkaar snel af. De dagelijkse buien ook. Zojuist was Irene aan dek en worden nu de kussens de salon ingegooid. De zon schijnt verderop maar boven ons stort een fikse bui zich naar beneden. Nou ja, het helpt wel als je het dek aan het schoon maken bent. Voor internet in deze contreien zijn we afhankelijk van wifi punten of internet cafe's. Hier in de marina hebben we sinds gisteren wifi dus konden we nu pas ons log aanpassen. Met ons dus alles OK hier. Als we klaar zijn met de belangrijkste technische dingetjes gaan we er weer op uit en van het varen en van de ankerplekken hier genieten. De komende dagen zullen we wat plannen gaan maken. Ciao for now.  Oh ja, het is hier 5 uur vroeger dan in Nederland. Groeten.