Google Website Translator Gadget

zaterdag 30 juli 2011

Nog een paar dagen Rethymno

Na alle hectiek met de de Kruijfjes blijven we hier nog een paar dagen. Vanavond bij "Friet van Piet"o.i.d. naar Ajax - Twente kijken. Biertje met een bitterbal. Klinkt goed, niet? We zouden al een keer gegaan zijn met Will en de kinderen. Maar dat kwam er niet van. Dus moeten we vanavond wel even gaan kijken hoe het is. Zullen Bas en Daan wel willen weten. 

In de loop van de komende dagen gaan we dus weer op pad. We gaan weer terug naar de Balearen. Toch maar besloten dezelfde weg terug te nemen als we gekomen zijn. De pilot is niet echt enthousiast over de stops aan de Westkant. Mensen die we hier gesproken hebben ook niet. Wij zijn dat wel over de Oostkant. Als we toch tegen de wind in terug moeten dan maar via de Oostkant. Eerste stop wordt dan Monemvasia waar we nog niet geweest zijn. Ongeveer 100 nm hier vandaan. Gaan we uiteindelijk voor een 2e keer door het Kanaal van Corinthie. 


Zodra we weer in de buurt van Maria diLeuca zijn laten we onze watermaker servicen. Deze is er de afgelopen dagen mee gestopt. Hij wil eerst goed nagekeken worden door een Italiaan zo lijkt het. Ik heb alles geprobeerd maar er is iets mis wat alleen door een gespecialiseerde monteur verholpen kan worden. Het zij zo. Zitten we voor een weekje of 3 zonder. Ook niet erg. 

Als we in de buurt van Patraz komen gaan we kijken of we van daaruit Olympia kunnen bereiken. Moet wel mooi zijn naar wat we horen. Het advies is om er dan heel vroeg heen tegaan. Voordat alle toeristen van de cruiseschepen er zijn. De Brabantse toeristen van de afgelopen 2 weken missen we echter nu al. Groeten.