Google Website Translator Gadget

zondag 1 mei 2011

Close encounters met de zwaluwen

Op de 27e rond 18.45 vliegen er al een tijdje zwaluwen rond de boot die graag willen landen om te rusten. De boot beweegt nog al en het zeil klappert wat de vogels afschrikt. Uiteindelijk lukt het ze om met z’n allen op de zeilhuik te gaan zitten. Bij iedere beweging van de giek vliegen ze weer op. Een enkeling probeert in de kuip te komen, onder de bimini. Maar door de vlag en de hengel achterop lukt dat niet erg. Ik besluit beiden weg te halen, de windmolen uit te zetten en een extra lijntje te spannen tussen het achterstag. Met succes. Even later heeft de brutaalste (of nieuwsgierigste) boerenzwaluw het lijntje gevonden en strijkt erop neer. Kort daarop volgt de rest en voor we het weten hebben we er 13 op een rij. 
Het is blijkbaar koud voor ze, het regent wat en ze willen wat hoger zitten. Sommigen proberen vlak onder het bimini doek vast te klampen. Dus wat doet Theo, hij spant een 2e lijn vlak onder het doek. Ja hoor, de hele familie verhuist naar de 2e etage. Ze blijven daar zitten tot een uur of 7 de volgende ochtend. Dicht op elkaar gepakt, meedeinen met de bewegingen van de boot. Het is een zeldzaam koddig gezicht die beestjes zo in hun nopjes te zien.

Volgens ons waren het boerenzwaluwen en gierzwaluwen. De Sotirius doet zijn naam eer aan. Vrij vertaald, redder der zee.
Groeten.