Google Website Translator Gadget

dinsdag 7 december 2010

Kerst trends

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Kerst, Navidad, doet haar intrede in Barcelona. Sinterklaas kennen ze hier niet. Die is tenslotte op het “moment supreme” niet eens hier. Dus zijn we er op uit gegaan om eens te zien wat zo al de trends zijn. Geen betere gelegenheid dan een heuse kerstmarkt. Ook goed voor het thuisfront want daar zijn de kerstmarkten natuurlijk inmiddels ook opgestart. Als kerstboom gebruiken ze heel mooie sparren. 
Verder zijn ze net zo gek op allerlei prullaria als in de rest van de wereld. Veel van die prullaria zal wel uit China komen, die doen er tenslotte zelf niet aan. Ook de straten worden mooi aangelicht. Bijna overal in de stad tref je wel speciale kerstverlichting aan. Hier in Barceloneta heeft de verlichting de vorm van vissen aangenomen. Dit omdat de wijk van oudsher toebehoorde aan de vissermannen en hun gezinnen. Met al die verlichting die haar intrede heeft gedaan heeft de Sotirius zich ook vrij gemaakt van het duister. Een verlichte kuip is wel zo gezellig in deze donkere dagen!
Kerststallen zijn zeer populair en in vele soorten en maten verkrijgbaar. Vooral de beeldjes die bij de stal horen zijn zeer geliefd. Zelden zoveel soorten en modellen bij elkaar gezien. En dan zijn er alternatieve beeldjes te koop die allemaal hetzelfde uitbeelden. 
We weten echter niet of ze bedoeld zijn om een alternatieve kerststal te bevolken. Als je goed kijkt is het net of ze er sch…….. aan hebben. !Uf todos amigos EspaƱoles!

Groeten