Google Website Translator Gadget

dinsdag 23 november 2010

Kijkje achter de schermen?

Na alle bezoeken van familie en vrienden gedurende de herfstvakanties in oktober, het bezoek van de Paus aan Barcelona en de Salon Nautico van Barcelona hier in Marina Port Vell is de rust weer gekeerd aan boord van de Sotirius. Goed moment om onze volgers een kijkje achter de schermen te geven van het dagelijkse leven hier in de Marina en de wijk Barceloneta .
Wij liggen afgemeerd aan ons straatje, D dock, ‘huisnummer’ 30. Naast ons ligt een hotelbootje, de Jambo, waar nooit, maar dan ook nooit iemand is. Daarnaast ligt de Modesty van heel aardige Nederlanders uit Velsen. Aan de andere zijde ligt een Spaanse seƱor met zijn barca Crusoe, die net als zijn gekozen bootnaam hier ook voorlopig nog wel is.
Voor onze boodschappen steken we de Passeig de Joan de Borbo over en gaan naar de markt in Barceloneta. Ons krantje halen we bij de Periodico. Hardlopen doen we drie maal per week over de Platja Barceloneta en de Passeig Maritim, tussen Port Olympic en het W-hotel.
Er zijn behoorlijk wat mensen hier die aan boord van hun boot wonen. Sommigen gaan met regelmaat naar huis, waar dat dan ook is, andere zijn hier altijd. De nationaliteiten zijn voornamelijk Spaans, Amerikaans, Brits, Nederlands. Verder een enkele Duitser, Oostenrijker of Belg. Van de Superyachts weet je het niet echt. Die hanteren meestal vlaggen uit de meer belasting vriendelijke oorden. En vertellen dus niets over de eigenaar of de huurders.
Wij zijn inmiddels met onze Spaanse lessen begonnen. Waren we aanvankelijk zelf naar iemand op zoek, kwam de Marina een week of 3 geleden met de uitnodiging kosteloos deel te nemen aan een door hen georganiseerd taalklasje. Erg leuk, veel mensen die we hier inmiddels hebben leren kennen nemen er aan deel. We zullen zien hoe het gaat. Maar met dit taalklasje en in combinatie met onze eigen ANWB taalcursus Spaans moet het lukken om ons wat basis communicatie eigen te maken.
De “live aboard”mensen hier in de haven zien en spreken elkaar regelmatig. Zo is er op zondag een Dock Party en op dinsdagochtend  is het ”womens liberation”  zoals ik het met een knipoog noem.  De vrouwen gaan dan met de hele groep op stap.  Plannen worden gemaakt voor de kerst en voor oud en nieuw. Oud en nieuw staat hier in het teken van de start van de Barcelona Worldrace.
De komende tijd zullen we ook onze plannen voor volgend jaar afronden. Waar we aan denken is via  Menorca naar-Sardinie-Sicilie-Straat van Messina-Corfu-Zakinthos-Kanaal van Corinthe-Athene-terug naar de Balearen-en in November via Sevenstar naar St. Thomas in de US Virgin Islands. We gaan zien of we het allemaal gaan halen. St. Thomas is zo goed als zeker.
Wij hopen  31 december ook mee naar buiten te kunnen varen om de start van dichtbij te maken. Moeten alleen nog even verzinnen hoe en wat. Waarschijnlijk is er daarna een groot feest om het nieuwe jaar in te luiden. Irene heeft al beloofd om oliebollen te gaan bakken.
Met Kerst zijn we in Nederland, Oud en nieuw in Barcelona, Februari op wintersport daarna wat klussen aan de boot en dan gaan we de eerste helft van April weer varen.
Check onze positie  41.22.775N en 2.11.130E en onze omgeving via Google Earth. 
Groeten