Google Website Translator Gadget

maandag 1 november 2010

Gaudi door een gekleurde bril


Met de aankomst van Astrid, Will en de kids kwam er een eind aan een weekje Bunniks en Utrechts vermaak. Brabant deed haar intrede. En Gaudi zou het weten want Daan kwam voor Gaudi.
Daan is 10, binnenkort 11 en had zich voorgenomen een spreekbeurt over Gaudi, hier in Barcelona, voor te bereiden. Deze jongen bedient zich van de modernste hulpmiddelen. Internet, digitale camera’s, power point, informanten en een gekleurde bril. Door die bril kwam hij tot interessante inzichten. Via via had Daan vernomen dat Gaudi in zijn dagen gek was op paddestoelen. Later vooral bekend geworden als Paddo’s. 

Naar verluidt waren het deze paddestoelen die ervoor zorgden dat Gaudi soms prachtige visioenen kreeg hoe het er in de toekomst in Barcelona uit zou kunnen zien.

Naast  Gaudi waren er deze week natuurlijk meer hoogtepunten. Zo zijn Bas, Daan, Will en Theo naar het Barcelona stadion en museum geweest. Enthousiaste verhalen van Etienne de dagen ervoor waren net dat duwtje in de rug. Het moet gezegd, het was meer dan de moeite waard.  Als Nederlander voel je je toch een beetje thuis als je ziet hoeveel het grote contingent Nederlandse voetballers en trainers onder aanvoering van Cruijff voor deze voetbalmastodont hebben betekend. Ook Astrid en Irene hebben zich deze dagen goed vermaakt. Het heerlijke najaarszonnetje  was daar natuurlijk ook debet aan.  Veel meer dan het strand, terrasjes en park G├╝ell heb je dan ook niet nodig. En Will…. Wel Will was vooral happy dat hij even niets hoefde. Even lekker weg van de hectiek van zijn eigen drukke bedrijf. Maar what about Bas? Bas, was op zoek naar het fast food trail door Barcelona. Alles staat aangegeven maar dat nu net niet. Hij is begonnen om er zelf een op te zetten. Onvoorstelbaar hoeveel  M’s, BK’s, KFC’s er zijn als je er oog voor hebt. Hadden wij ook maar zo’n blauwe bril. Je ziet zoveel meer.
En die blauwe bril, die past ons allemaal wel.
Groeten.